Grow with Google roadshow, autonómne vozidlá a prezentácia drónov a robotov na TvT 2018

V rámci Týždňa vedy a techniky na Ekonomickú fakultu UJS zavítala roadshow programu Grow with Google, záujemcovia sa mohli zoznámiť bližšie aj s výskumami Inteligentného Robotického Centra a s tematikou autonómnych vozidiel.

Grow with Google roadshow
Szabó László: Ako expandovať do zahraničia?

V rámci Roadshow programu Grow with Google sa študenti mohli oboznámiť s programom z úvodných slov Martiny Sokolikovej a následne s možnosťami podpory exportu pomocou nástrojov virtuálneho prostredia z prednášky zakladateľa agentúry Growww Digital. László Szabó prezentoval možnosti CEE regiónu, výhody a nevýhody jednotlivých stratégií a technológiu, ktorú využívajú agentúry a podniky. Predpoludním záujemcovia mohli navštíviť Google-karavan, ktorý bol odstavený pred Konferenčnou budovou UJS, zasúťažiť si, dať si kávu a porozprávať sa so zamestnancami Google o možnostiach, ktoré ponúka program Grow with Google program.

Inteligentné Robotické Centrum – demonštrácia robotov a drónov

Tiež 07.11.2018 v Dôstojníckom pavilóne sa mohli záujemcovia dozvedieť viac o drónoch/robotoch a výskumnej činnosti Inteligentného Robotického Centra fakulty. Vyskúšať sa dalo aj riadenie jednotlivých robotov. Technologické vybavenie laboratória, prácu s drónmi a s robotmi, a základy ich programovanie demonštroval Mgr. György Bugár.

Dr. Kiss Gábor – Autonóm gépjárművek biztonsági kérdései

Záverečná prednáška TvT 2018 na EF UJS sa konala v piatok (08.11.2018)v Konferenčnej budove UJS. Na tému bezpečnostných otázok autonómnych vozidiel prednášal Dr. Gábor Kiss, odborný asistent Katedry matematiky a informatiky. Obecenstvo dostalo odpovede napríklad na nasledujúce otázky: ako sa má zachovať autonómne vozidlo v núdzových situáciách? Aká infraštruktúra je potrebná z hľadiska bezpečnosti? Ktoré sú aktuálne úlohy, v ktorej etape je v súčasnosti vývoj? Ktoré sú najdôležitejšie bezpečnostné riziká? V čom pomáha umelá inteligencia?

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.