Prednášky na témy robotiky a spracovania obrazov v rámci TvT 2018

V rámci programu Týždňa vedy a techniky odzneli v pondelok (05. 11. 2018) dve fakultou organizované prednášky: 

Levente Tamás: Robotika 4.0 - príležitosti a výzvy

5. 11. 2018 Levente Tamás, PhD., odborný asistent z Technickej univerzity v Klúži predstavil najnovšie trendy a výzvy v oblasti robotiky. Zároveň poslucháčov oboznámil aj s výsledkami niektorých rozvojových projektov jeho pracoviska: 1) autonómne nasledovanie železničných koľajníc  pomocou drónu, 2) triedenie pomocou priemyselného robotu podľa vlastnosti žiaroviek a presun triedených výrobkov pomocou robota na konkrétne miesto so sledovaním priestorových prekážok a vytvorenie optimálnej trasy pri mapovaní terénu, 3) automatické samo zastavenie auta pri identifikácii prekážky senzorom.

Tibor Lukic: Metódy minimalizácie energie pri spracovaní obrazu

Tibor Lukic, PhD., docent z Novosadskej univerzity v Novom Sade predstavil metódy minimalizácie energie, ktoré možno aplikovať pri spracovaní obrazu. Zároveň poslucháčov oboznámil s niektorými výsledkami z oblasti odstránenia šumu (image denoising), diskrétnej tomografie a defuzzifikácie.

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.