„KOMPLEXNÝ EKONOMICKÝ PRIESTOR“ - KONFERENCIA

V stredu 26. februára 2020 sa v Budapešti uskutočnila konferencia v budove Bölcs Vár s názvom „Komplexný ekonomický priestor“. Cieľom podujatia bola prezentácia výsledkov výskumného projektu „Moderná, komplexná a inovatívna výskumná činnosť na Ekonomickej fakulte Univerzity J. Selyeho“. Projekt bol podporený Nadáciou Pallas Athéné Domus Educationis. Grant umožnil výskumníkom a doktorandom Fakulty ekonómie a informatiky, aby počas jednoročného obdobia výskumného projektu prezentovali a prediskutovali výsledky výskumnej práce na medzinárodných vedeckých konferenciách a publikovali ich aj v časopisoch indexovaných v databázach. S pomocou podpory na tradičnej septembrovej Medzinárodnej vedeckej konferencii Univerzity J. Selyeho usporiadala a venovala fakulta každej výskumnej téme projektu samostatnú sekciu, prezentovaných výsledkov boli publikované konferenčné články a konferenčné zborníky.

Počas konferencie odzneli prednášky výskumníkov a zamestnancov Fakulty ekonómie a informatiky Univerzity J. Selyeho na každú tému z piatich - v rámci projektu skúmaných tém -, ktorými boli: problematika oceňovania aktív na kapitálových trhoch v krajinách V4, toky faktorov v maďarsko-slovenských prihraničných regiónoch, trendy na trhu práce v strednej a východnej Európe, skúsenosti so zavedením eura na Slovensku a ekonomické a informatické otázky inteligentných domácností.

Program /PDF/

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.