Global Case Study Challenge 2019

Traja doktorandi z Fakulty ekonómie a informatiky Univerzity J. Selyeho - Anna Molnár, István Világi a Ádám Kovács - sa úspešne zúčastnili medzinárodného projektu prípadových štúdií Global Case Study Challenge 2019.

Medzinárodný projekt, zameraný na riešenie prípadovej štúdie vyhlásila rakúska univerzita Carinthia University of Applied Science. Tento projekt propagovala a koordinovala univerzita predovšetkým pre Európanov, projektu sa zúčastnlo takmer 300 študentov. Okrem Univerzity J. Selyeho sa v projekte zúčastnili viaceré zahraničné vysoké školy - napríklad Amsterdamská Univerzita aplikovaných vied v Amsterdamu, Lille-katolícká Univerzita vo Francúzsku, RANEPA Moskva v Moskve, Universitat Autònoma de Barcelona v Barcelone, Ženevská obchodná škola vo Švajčiarsku a Sophia Universita v Bulharsku.

Zdroj: Univerzita J. Selyeho

Cieľom programu bolo rozšíriť skúsenosti študentov v oblasti riešenia projektov s medzinárodným riadením. Popri tímovej práci sa kládol silný dôraz na digitálnu prezentáciu, ako aj na komunikáciu v rôznych jazykových a kultúrych podmienkach, dodrživania termínov a zdieľania online prezentácií.

            Prípadové štúdie boli zamerané na simuláciu reálnych udalostí týkajúcich sa nadnárodných spoločností a študenti museli vypracovať návrhy na riešenia problémových situácií.

Traja doktorandi z Fakulty ekonómie a informatiky Univerzity J. Selyeho sa začlenili do medzinárodného tímu pozostávajúceho z piatich študentov. István Világi a jeho skupina boli pracovali na rozšírení činnosti nemeckej energetickej spoločnosti do Rumunska a do Bulharska s nemeckou riadiacou misiou. Medzinárodný tím Anny Molnárovej bol poverený prípadovou štúdiou „Offshoring to India“ a prípadová štúdia skupiny Adama Kovácsa sa zaoberala s konfliktom medzi spoločnosťou IKEA a Saudskou Arábiou z roku 2012.

Zhromažďovanie informácií, analytické zručnosti, numerické zručnosti, kritické myslenie, rozhodovanie a logické zdôvodňovanie boli pre projekt tiež rozhodujúce.

„Túto veľmi modernú formu kooperatívneho vzdelávania sme implementovali s predchádzajúcim spustením výmenného programu študentov Erasmus a pravidelnou účasťou na projekte riešenia medzinárodnej obchodnej prípadovej štúdie koordinovanej Univerzitou Greensboro v USA“ - uviedol József Poór, univerzitný profesor, ktorý koordinuje program na Slovensku.

 

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.